11 November 2009

Pericnik waterfall

After flying over the Julian Alps in the morning there was more than a half day waiting for us to take more photos. Luka, Mary and I headed to the Vrata valley to admire the Pericnik waterfall. Seeing it in winter with its myriad of icicles is magical, but so is its fall environment. We had the place to ourselves, which is a good enough reason to visit places like this during the week.










Finally we drove to the Aljaz hut for some lunch, and of course we couldn't help ourselves but walk at least to the famous monument with gorgeous views of Triglav.


More photos here.

6 comments:

Pika said...

Dobro jutro; danes si pa zgodnja (ali pozna?!). Voda, posebej zelo tekoča, je vedno izziv... in daje takšne lepe možnosti fotografije. Zanimive kombinacije z mavrico in različni zorni koti. Na tisti štirki sem pa kar čakala na kakšnega gozdnega moža, da pride iz votline in razbije tisto kopreno meglice, ki jo dela slap. In Stol mi je bil všeč. Eh, vse... Lep dan. Grem v LJ, pa nimam več časa. Tam pa megla...

Nejc M said...

Kapo dol za fotografije!

Aleš said...

Tokrat si se načrtno poigravala s svetlobo in moram priznati, da ti je dobro uspelo. 4,6 in 10 so vrhunske. A tale Peleng deluje na FF bodijih, ali samo na DX?

Ana Pogačar said...

Pika, hvala, upam, da te je v Ljubljani pričakalo sonce. :)

Nejc, hvala!

Aleš, thx! Peleng dela povsod, le da na FF dobiš na fotki krog (npr. http://www.pbase.com/pganzel/image/115492979/large.jpg).

Sandi said...

Obsessed by Peleng, he he :)

Ana Pogačar said...

Sandi, jasno! ;)