03 January 2010

Snow-covered Berlin

Our choir Cantemus went on a short tour to Berlin in mid December. We probably caught the coldest three days in the whole month and occasionally froze our butts off, but the sights were phenomenal. I've never been to Berlin before so I didn't really know what to expect, and since I'm not a city person, I didn't get my hopes up too much. But the thin layer of snow that covered the city made it look like a fairy tale, and the many attractions surprised even me. The days were short, but with tripod in hand I managed to squeeze in many different locations and photo ops.

The Berlin Wall:


A 19th century Berlin model:

Reichstag's glass dome:




The Memorial to the Murdered Jews of Europe:


Brandenburg Gate:



Reichstag:

German Chancellery (Angela Merkel's office):




More photos in my Photo Journal.
To be continued ...

12 comments:

Aleš said...

Sveže, čiste, praznične, vabljive ... fotke namreč.
Zadnja in prva za sline cedit, ostale vrhunske. Ne vem kako ti uspe, ampak resnično imaš smisel za fotografijo. Čestitam!

Sandi said...

Ana, kot ponavadi so ti fotke super odlično izpadle. Nočne še posebej. Čiste, ter mrazu navkljub tople fotografije, me ne morejo pustiti ravnodušnega. Si bo treba izmisliti kak nov način ocenjevanja, saj pridevnikov mi počasi zmanjkuje.

Vse lepo v 2010 letu.

Jure/Olki said...

Kako fino je pogledat k tebi! Vse že videno, pri tebi sveže!

Da ne omenjam Prage....

Ana Pogačar said...

Aleš, hvala, sem imela probleme, ker je bilo mraz ko pes! Sploh ker so vsi lepo sedeli na toplem na kosilu, jaz pa sem letala okoli s stativom, hehe. Ampak ko je treba fotkat, preklopim na en drug način in (vsaj delno) pozabim na mraz, lakoto, žejo, bolečino. Zato sem še toliko bolj vesela, če se trud izplača in mi uspe dobiti lepe fotke.

Sandi, krasno 2010 tudi tebi! Kdaj greva na kakšno zimsko turo?

Jure, ja, letos sem imela pester november/december, kar dve krasni evropski prestolnici sem obiskala! Ampak tudi narava še pride na vrsto. ;)

Izy said...
This comment has been removed by the author.
Izy said...

Že dolgo nism pogledal tvojega bolga. Sm fasciniran, nad fotografijo in trudom, ki ga vložiš. Tako kot ostali bi pohvalil tvoje fotke iz potovanj, izletov, od koder prineseš toliko lepih fotk.
Za konec pa še čestike in veliko lepega v letu 2010.

Sandi said...

Ana, kar kmalu, le počakati je treba, da se vreme malo ustali. Bova že našla kaj primernega ;)

Pika said...

Ana, čudovite fotografije. Mehke, lepe...naredila si mi "lušte" po Berlinu. ne vem več, kako pohvalit tvoje fotografije, ker so vedno tako enkratne. Si že kar "moja" (oparvičujem se za posesivnost) fotografinja. Sem zadnjič že Špelci (blog Grizem in praskam) razlagala o tebi. No, saj ti kar delam reklamo povsod. Sedaj pa imam en izziv, če sploh je še kaj, kar ne bo v presežnikih?! Črnobela fotografija. Imaš kaj ali si imela, pa sem zamudila? Me res zanima, ker so ravno barve tiste, ki pri tebi odražajo (skupaj s svetlobo) tisto mehkobo. Kaj pa black&white, kaj Ana?

Ana Pogačar said...

Izy, hvala, jaz pa kar redno spremljam tvoj blog, te imam v blogroli, kjer se takoj vidi, kdaj objaviš kaj novega. Vse lepo v letu 2010 tudi tebi!

Sandi, ja, plazov ravno ne bi rada prožila ... ;)

Pika, hvala za reklamo. :))) Črnobelo in jaz gremo pa zelo redkokdaj skupaj. Sem človek barv in do ČB fotografije nimam pravega odnosa niti ne znam fotkati v ČB. Nekaj ČB fotk sicer imam, predvsem nekaj portretov, ampak ni omembe vredno. :)

Pika said...

Ja, saj vem, Ana. Tvoje so barve. Tako zelo jih začutiš in tako mehko jih znaš preliti skozi svetlobo. Predvsem tiste tople barve. Malo sem te pa morala "počigati", kajne?

Osebno sem imela vedno zelo rada črnobelo fotografija; a se mi zdi, da je bolj fotografija urbanega okolja in ljudi. Ne znam si predstavljati, da bi lahko enak učinek kot z barvno dosegla n.pr. ob fotografiji Jasne. Lepo bodi. Uh, sem skoraj pozabila. Boš imela kakšno razstavo spet v Kamniku? Morda spomladi?

Ana Pogačar said...

Pika, saj mogoče me pa kdaj zagrabi tudi ČB ... ;)
Razstava trenutno ni v planu, ampak tudi lani ni bila in se je zgodila zelo na hitro, tako da se nikoli ne ve. Vsekakor bom objavila, če bo. :)

Pika said...

Super! Ti samo javi. Bom vesela. Materiala imam toliko, da bi lahko razstavljala leto dni. Vsaj zdi se mi tako...