06 July 2009

Velika planina in clouds and rain

Don't you just hate this weather? It's been wet and cloudy and generally unsuitable for any activities in the mountains where the weather stability is all the more important - if nothing else, it greatly impacts safety.
Well, we didn't want to rot at home so we headed to Velika planina last Friday. We knew we would get wet eventually - and we did! - but that didn't stop us. The hike was a nice exercise and soured milk at one of the cottages on Velika planina was delicious! So delicious in fact that it was gone before it even occurred to me to take a photo of it. :)
To sum up, we had sun and dark clouds in the beginning and rain on the way back. Most importantly, we had fun the whole time!











More photos here.

3 comments:

Pika said...

Saj vem, da vreme letos ni ravno idealno za fotografiranje (svetloba večkrat problematična), a so ravno fotografije tega spremenljivega neba (sploh odsevi v vodi na tleh) fantastični. Nekako ti uspe zajeti "dvojnost" tega trenutka ali ponovitev čudovitega neba v odsevu vode. Velika planina... super. So mi všeč te tvoje krave! In kislo mleko? Si mi dala idejo za izlet... in malico.

UrosG said...

Včasih je bolje, če je vreme bolj muhasto, saj je zato nebo bolj fotogenično, pa tudi svetloba je mehkejša, kar je na teh fotkah lepo pokazano.

Ana Pogačar said...

@Pika: imaš čisto prav, tudi v oblačnem in deževnem vremenu se da fotkati, in ja, Velika planina je super. Že neštetokrat sem bila gor, pa mi je vedno znova zanimiva. Kislo mleko je pa sploh za prste obliznit! ;)

@Uroš: hvala, in ja, trdih senc res ni bilo. :) Barve v vlagi in dežju kar zažarijo, bolj so nasičene.