28 May 2007

Morning mists over Ljubljansko Barje

If you want to get some nice sunrise photos, you can't go wrong with shooting from the Sv. Ana Hill above the Ljubljansko Barje marshes. The hill is just high enough to offer great views over the vast plains below and sports a photogenic little chapel. Most late spring and summer mornings are foggy in the lowlands, which means fairytale-like scenes of the river and solitary trees shrouded in mist.


Yes, I had to get up early and leave home at 4.15 a.m. to get to my destination before dawn. Was it worth it? I would say so! :)
More photos here.

7 comments:

lenyn said...

Te barjanske meglice sem videl že v sto in več izvedbah. Pa me vedno znova fascinirajo.
Bravo!

Ana said...

Hvala, Lenart, se čisto strinjam s tabo. Na Sv. Ano grem večkrat in meglice so vedno pravljične. Samo iz postelje se je treba zbrcat. ;)

suzana said...

krasne fotke, Ana; se povsem strinjam z lenynom; če ni skrivnost - s katerim fotoaparatom in objektivi si pa to slikala?

Ana said...

Suzana, hvala. Fotkam s Canonom 350D in objektivoma Tamron 18-200 mm in Peleng 8 mm, ki je fisheye. Fotke cerkvice so HDR - High Dynamic Range - in so sestavljene iz treh različno osvetljenih fotk.
Tako, upam, da sem vse razložila. :))

Iztokx said...

Ana zelo lepo tole barje.. Bravo!

Tine M. said...

Wow. Sem ponesreči zašel na tvoj blog in ni mi žal:) Sploh te z barjem so mi pa res hude. Kot pravjo: Rana ura, zlata ura:) Dobre fotke maš, kar tako naprej.
LP

Ana said...

Hvala obema! Hja, zgodaj vstajat ni moja vrlina, ampak kadar se potrudim, se kar splača, ja. ;)