13 February 2009

Jamnik in orange and pink

Not many words are needed here: Jamnik, the church, mountains, and late afternoon light in January. :)





3 comments:

Anonymous said...

Fotografija je bila vedno nekaj, kar je bilo zame nad slikarstvom; morda zato, ker se mi je zdelo slikarstvo včasih preveč subjektivno videnje umetnosti, lepote, s katero se je dalo manipulirati. In predvsem ni nikoli in zame ne bo nikoli imelo enake izrazne moči, kot jo ima fotografija; predvsem v smislu tiste čudovite svetlobe, ki jo lahko ujame nekdo, ki res vidi lepoto. In sposobnost ujeti trenutek večnosti, ki je morda samo v drobcu sekunde pokritje ravno prave slike sveta okrog nas in svetlobe, je res enkratnost, zame res umetnost. In tvoje fotografije... kaj naj rečem... impresionirala si me, totalno. Ne vem, kako nisem prej naletela nate. A od sedaj... redna spremljevalka. Ravno danes pišem o fotografiji v National Geographic (februarska števila), ki me je fascinirala po svoje. Za portrete osebno mi je bliže črnobela fotografija, za naravo barvna, čeprav ni nujno (a s črnobelo doseči v naravi enak učinek, zajeti svetlobo, to je res umetnost). Kaj meniš o fotografiji žensk, oblečenih v belo, z deklico v rdečem? Sigit Pamungkas. sama sem jo imenovala kar Drugačnost v enoličnosti. Ja, sedaj si bom hodila napajat dušo na ta tvoj blog.

Anonymous said...

Čeprav nisi imela najboljših pogojev za fotografiranje (svetloba, senca, osvetljeno ozadje, ...) si naredila super serijo. Meglice naredijo pokrajino čarobno. Tista s cerkvico na Sv. Joštu je odlična, mistična.
Drži se!

Anonymous said...

@Pika: me veseli, da so ti moje fotografije všeč, in hvala ti za tako izčrpen komentar.
Sama fotkam predvsem pokrajine, in to večinoma v barvah. K črnobeli tehniki se zatečem redkokdaj, le kadar menim, da naredi fotko močnejšo. Sem pač bolj navdušena nad barvami, ne pravim pa, da mora biti vse v barvah. Vsakemu svoje, a ne? :)
Zadnje številke NGja še nisem videla, si ga bom pa čimprej ogledala, da vidim, o kateri fotografiji govoriš.

@Aleš: hvala! :)) Jah, včasih pogoji res niso najboljši, kar pa ne pomeni, da v izletu in fotkanju nisem uživala. Tisti Jošt je tudi meni zelo všeč, sem poskusila ustvariti nekakšen negativen prostor z nebom, pa ne vem, ali mi je najbolje uspelo.